Povestea noastră

Cultivăm solidaritatea, biodiversitatea, responsabilitatea!

4000 m2

de solarii pentru o producție de 52 de săptămâni pe an.

80 de varietăți

de legume cultivate conform principiilor agriculturii biologice.

5 ha

de teren agricol.

20 noi locuri de muncă

pentru persoane în dificultate, angajați din comunitatea locală.

Despre noi

Ferma bio&co este un proiect al Asociației Ateliere Fără Frontiere înființat în anul 2015 cu scopul de a o oferi locuri de muncă stabile persoanelor marginalizate din mediul rural care au șanse extrem de limitate pe piața muncii și de a crea o agricultură organică, sănătoasă atât pentru sol și mediu, cât și pentru consumator. 

În anul 2018, ferma a primit certificarea ecologică pentru cele 5 hectare de teren agricol pe care cultivăm aproximativ 80 de soiuri de legume. Modelul bio&co are la bază principii și valori puternice: OMUL este în centrul tuturor proiectelor noastre.

Cum funcționează ferma bio&co?

Angajații de la fermă sunt persoane care locuiesc în satul Ciocănari, comuna Niculești, adulți cu diverse vulnerabilități, obișnuiți cu lucrul pământului și care se bucură să crească legume într-un mod natural, urmând modelul de agricultură ecologică, unde nu intervenim cu substanțe asupra procesului de creștere a legumelor.  

Legumele sunt culese în fiecare săptămână chiar înainte de ziua de livrare, grupate în coșuri single sau familial. Ziua de livrare către abonați este miercuri, în circuit închis (în cele 14 puncte de livrare partenere din București sau în județul Ilfov), iar fiecare coş, comandat în baza unui abonament, are între şase și opt varietăţi de legume.

Coșurile cu legume pot fi livrate și la domiciliu, dar te încurajăm să-l ridici din punctele de livrare pentru a reduce amprenta de CO2 asupra mediului.  

Un coș înseamnă locuri de muncă, o mână de ajutor pentru a reda speranța!

Misiunea Ateliere Fără Frontiere

Cultivăm solidaritatea pentru o dezvoltare durabilă prin producția de legume bio și reducerea risipei și poluării prin colectarea livrarea coșurilor cu legume în circuit închis, doar în punctele de livrare din București și județul Ilfov.

Luptăm împotriva excluziunii, marginalizării și discriminărilor, pentru integrarea socială și profesională a celor mai defavorizați.

Luptăm împotriva risipei și poluării, pentru o gestiune responsabilă a deșeurilor și protecția mediului.

Promovăm solidaritatea și responsabilitatea pentru o dezvoltare durabilă.

Cifre și fapte - obiective

Haideți să fim sustenabili și responsabili, pentru noi și generațiile viitoare!