Tarta cu praz si legume fara aluat

Tarta cu praz si legume fara aluat

Tarta cu praz si legume fara aluat

  • Publicate în: 3 februarie 2021

Ingrediente:

  • 3-4 fire de praz
  • 2 ardei (ardeii capia sunt cei mai potriviti pentru a da culoare preparatului : )
  • 2-4 ciupercute
  • Lista de mai sus se poate completa in functie de legumele disponibile in casa cu: spanac, conopida, broccoli, mazare, porumb, ceapa, etc.
  • 6 oua
  • 100 g cascaval
  • 100 g branza
  • 2-3 lg de faina (preferabil integrala)
  • Sare (in functie de cat de sarata este branza)
  • Piper
  • Praf de copt
  • Optional: ulei de masline

Legumele se spala bine (mai ales prazul pentru ca raman impuritati intre frunze), se taie si se calesc cu ulei de masline intr-o tigaie. Se pot adauga condimente sau nu (piper, oregano, busuioc, mixuri de plante, condimente asiatice, etc). Se poate renunta la sare (se adauga branza) si la uleiul pentru calit (daca tigaia este antiaderenta, plus ca adaugam deja suficiente grasimi de origine animala). Dupa ce s-au calit legumele, se lasa la racit; intre timp se rad branza si cascavalul, se amesteca usor cu faina, ouale batute bine si praful de copt. Se pun si legumele racite si se amesteca din nou. Compozitia se toarna intr-un vas de sticla termorezistenta tapetat cu hartie de copt. Se lasa 40-50 minute la cuptor la 180-200 grade, verificand din cand in cand cu o scobitoare. Tarta se poate consuma atat rece cat si calda, pe post de gustare sau de fel principal.

Pofta buna!!!

Pe același subiect:

Acest website foloseste cookies pentru a va oferi o experienta completa. Afla mai multe informatii aici.

Închide Accept