Supă-cremă de dovlecei

Supă-cremă de dovlecei

Supă-cremă de dovlecei
  • Publicat în: 28 iulie 2020

Ingrediente:

  • 3 dovlecei medii

  • 1 felie țelină

  • 1 morcov mic

  • Opțional: 1-2 cepe mici, 1 cartof, 1 păstârnac mic

  • 2-6 căței usturoi (după preferință)

  • 1 bucată ghimbir fără coajă

  • 400 ml lapte de cocos gras (1 conservă)

  • Sare, ardei iute măcinat/ boia iute

  • Opțional: cașcaval sau mozzarella

Legumele se spală, se curăță de coajă și se taie bucăți, se adaugă 2-3 căței de usturoi și ghimbirul și se pun la fiert în apă cu sare. După ce fierb, se scurge zeama, se adaugă 1 conservă de lapte de cocos gras și se blenduiesc până se obține o cremă fină. Dacă este nevoie, se adaugă încă 2-3 căței de usturoi și 1-2 polonice din zeama în care au fiert legumele până se obține consistența dorită. Supa-cremă se servește cu ardei iute măcinat/boia iute și opțional cu cașcaval sau mozzarella.

Acest website foloseste cookies pentru a va oferi o experienta completa. Afla mai multe informatii aici.