Salata de vinete cu cherry, telemea si sos de rodie
INGREDIENTE
- 2 vinete (450g)?
- 300g de tomate cherry
- 2 linguri de frunze de busuioc
- 2 linguri de frunze de menta
- 75g de telemea sau feta? sfaramata
- 4 felii de prosciutto (60g) - optional
- 90g de paine sau pita rupta bucati mici
SOS DE RODIE
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura de sirop de rodie
- 3 lingurite de otet de Xeres sau balsamic
- 60ml de ulei de masline
- 1 varf de chilli sau boia de ardei iute
Preincalziti cuptorul la 200°C, puneti prosciutto la cuptor pe o hartie de copt, precum si painea rupta bucati mici si presarata cu 1 lingura de ulei de masline, 15 minute pana se rumenesc.
Taiati vinele pe lungime in felii subtiri, ungeti-le cu restul de ulei de masline, si puneti-le intr-o tigaie-grill 3 minute pe fiecare parte.
Pentru sosul de rodie, amestecati bine toate ingredientele.
Amestecati vinetele, tomatele cherry, ierburile si branza si apoi adaugati sosul, prosciutto si painea.