Salata de vinete cu cherry, telemea si sos de rodie

Salata de vinete cu cherry, telemea si sos de rodie

  • Publicat în: 10 august 2018

INGREDIENTE

  • 2 vinete (450g)?
  • 300g de tomate cherry
  • 2 linguri de frunze de busuioc
  • 2 linguri de frunze de menta
  • 75g de telemea sau feta? sfaramata
  • 4 felii de prosciutto (60g) - optional
  • 90g de paine sau pita rupta bucati mici

SOS DE RODIE

  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura de sirop de rodie
  • 3 lingurite de otet de Xeres sau balsamic
  • 60ml de ulei de masline
  • 1 varf de chilli sau boia de ardei iute

Preincalziti cuptorul la 200°C, puneti prosciutto la cuptor pe o hartie de copt, precum si painea rupta bucati mici si presarata cu 1 lingura de ulei de masline, 15 minute pana se rumenesc.

Taiati vinele pe lungime in felii subtiri, ungeti-le cu restul de ulei de masline, si puneti-le intr-o tigaie-grill 3 minute pe fiecare parte.

Pentru sosul de rodie, amestecati bine toate ingredientele.

Amestecati vinetele, tomatele cherry, ierburile si branza si apoi adaugati sosul, prosciutto si painea.

Acest website foloseste cookies pentru a va oferi o experienta completa. Afla mai multe informatii aici.