Salata cu mache, ou si somon
Ingrediente:
- 2 cartofi mici
- sare
- 1 ou
- 4 linguri ulei de struguri presat la rece
- 1 lingura oțet de mere
- 3 linguri supă
- zahăr din trestie (după gust)
- salata mache
- 2 crenguțe de mărar
- 1 măr mic
- somon afumat (feliat)
Fierbe cartofii aproximativ 20-25 de minute în apă sărată. Clătiți, curățați și zdrobiți fin într-un castron cu o furculiță. În timp ce cartofii se gătesc, fierbeți oul până se fierbe tare, aproximativ 8 minute după care il feliați.
Se amestecă uleiul, oțetul de mere și bulionul într-un castron de salată. Amestecați amestecul de ulei puțin câte puțin cu piureul de cartofi pentru a face un dressing și condimentați cu sare, piper și zahăr. Tăiați cu atenție mache-ul, tăind rădăcinile, astfel încât frunzele să rămână împreună. Se clătește mache și pune la uscat. Clătiți mărarul și îndepărtați tulpinile grosiere. Clătește și feliază mărul în fâșii subțiri Amestecați fâșiile de ou, mărar, somon și măr cu salata. Stropiți cu dressing și serviți imediat.
Poftă bună!