Placinta cu spanac

Placinta cu spanac

Placinta cu spanac

  • Publicate în: 6 aprilie 2021

Ingrediente:

  • 600 g spanac
  • 300 g branza telemea
  • 200 g smantana
  • 100 g unt topit
  • 4-5 linguri ulei
  • 2 oua
  • 1 pachet foi de placinta
  • 1 ceapa mare sau o legatura de ceapa verde tocata marunt 
  • 1 legatura marar
  •  sare si piper dupa gust

Spalati spanacul in mai multe ape reci scurgeti-l bine de apa. Caliti ceapa galbena tocata sau ceapa verde impreuna cu spanacul pentru 4-5 minute. Se adauga branza si ouale si se amesteca. . Se omogenizeaza bine acest amestec si se sareaza si pipereaza dupa gust. Se alege o tava de placinta, se unge cu ulei. Se incinge cuptorul la 200⁰C. Se desprind foile de placinta, una de alta. Se pune prima foaie si cu o pensula se unge cu unt topit. Se adauga si a doua foaie de placinta si se unge cu unt si tot asa se aranjeaza 4-5 foi de placinta, ramanand cam tot atatea de pus si deasupra placintei. Se intinde umplutura cu o spatula si se acopera totul cu cate o foaie de placinta unsa cu unt topit pana cand se termina toate foile. Se unge si ultima foaie si se da tava la cuptor. Se coace timp de 35 de minute sau pana cand placinta este crocanta.



Pofta buna!

Acest website foloseste cookies pentru a va oferi o experienta completa. Afla mai multe informatii aici.

Închide Accept