Pesto raw vegan de frunze de telina

Ingrediente:
- 1 telina de frunze
- 2-4 tije de telina apio
- 1 cana de caju, migdale, nuci romanesti, seminte de floarea soarelui, etc.
- 1-2 catei de usturoi dupa gust
- Drojdie inactiva (“parmezanul vegetarienilor”)
Nucile crude se lasa la inmuiat minim 2h, preferabil peste noapte. Se pot utiliza si nuci prajite daca nu aveti crude. Telina de frunze si telina apio se curata, se spala, se taie in bucati si se pun intr-un mixer alaturi de nuci, usturoi si drojdia inactiva. Se blenduiesc pana se obtine o pasta de consistenta dorita. Daca este nevoie se mai adauga 1-2 lingurite de apa. Daca nu aveti drojdie inactiva, se poate pune un pic de lamaie dar gustul va fi destul de diferit. Rezultatul final se pune in borcanase la frigider si pentru a rezista mai mult se adauga pe deasupra un strat subtire de ulei de masline. Acest pesto se poate adauga in sandviciuri, paste, salate, peste, legume fierte, etc. si poate salva cu mare eleganta o mancare anosta .
Pofta buna!!!