Legume-fruct cultivate la Bio&co: pepenele rosu

Legume-fruct cultivate la Bio&co: pepenele rosu

Legume-fruct cultivate la Bio&co: pepenele rosu

  • Publicat în: 17 septembrie 2019

Exista diverse varietati de pepene cu diverse forme (rotunzi, lungi) si diverse culori de coaja (verde, dungata, alba, cu stele) si de miez (rosu, galben portocaliu)!

Pepenele rosu contine peste 90% apa contine fibre si vitamina AA, B6 si C, antioxidanti, licopen, acizi aminati si potasiu. Si …foarte putine calorii! Si semintele sunt bune, ele contin proteine, magneziu, vitamina B si grasimi esentiale organismului.

Pepenele rosu este alimentul cel mai bogat in citrulina, care set un acid aminat care ajuta vasele sanguine si favorizeaza dilatarea lor, citrulina joaca un rol important si in sisstemul imunitar. Ajuta la reducerea hipertensiunii arteriale si diminueaza riscul de boli cardiovasculare. Acesta ajuta si la reducerea febrei musculare in caz de efort fizic sau preventiv, inainte de un efort sportiv!

Pepenele rosu contine si licopen, cu proprietati anti-inflamatoare, care neutralizeaza radicalii liberi, ameliorand astfel starea generala de sanatate a organismului.

Este excelent pentru hidratarea organismului, mai ales vara! Este un aliment diuretic, luptand eficient impotriva retentiei de apa.

Vitamina A este excelenta pentru a mentine pielea tanara si stimuleaza productia de colagen si elastina ajutand parul sa creasca sanatos!

Acest website foloseste cookies pentru a va oferi o experienta completa. Afla mai multe informatii aici.

Închide Accept