Legume cultivate la bio&co: varza albă

Legume cultivate la bio&co: varza albă

Legume cultivate la bio&co: varza albă

  • Publicat în: 3 februarie 2021

Cu doar 25 de calorii per 100 g varza alba este un excelent aliat contra kilogramelor in plus.

Varza proaspata este o sursa excelenta de antioxidanti naturali, in special de vitamina C, oferind 36,6 mg sau aproximativ 61% din DZR la fiecare 100 g.

Consumul regulat de alimente bogate in vitamina C ajuta organismul sa lupte impotriva agentilor infectiosi si al radicalilor liberi. De asemenea, este bogata in vitamine esentiale, cum ar fi acidul pantotenic (vitamina B-5), piridoxina (vitamina B-6) si tiamina (vitamina B-1). Aceste vitamine sunt esentiale deoarece organismul nostru nu le poate produce, deci are nevoie de surse externe pentru a reface depozitele

De ce sa mancam varza alba?

Previne cataracta deoare contine mult betacaroten care are capacitatea de a preveni degenerarea maculară și de a promova buna stare a ochilor.

Contribuie la ingrijirea optima a parului fiind bogată în sulf și siliciu care ajută la prevenirea uscării părului.

De asemenea, are un continut ridicat de vitamina A care acționează ca un antioxidant și promoveaza sănătatea părului și creșterea părului.

Îmbunătățește sănătatea creierului datorita prezența vitaminei K și antocianine care poate da un impuls puternic funcției mentale și concentrării.

Îmbunătățește oasele fiind o sursa de minerale, cum ar fi calciu, magneziu și potasiu. Aceste trei minerale esențiale sunt integrate în protecția oaselor de la degradare și debutul unor boli cum ar fi osteoporoza și slăbirea osoasă generală.

Reglează presiunea sanguină prin prezența de potasiu care protejează de tensiunea arterială crescută, pentru a nu crește riscul de infarct miocardic și accident vascular cerebral.

Grăbește vindecarea prin continutul bogat în sulf, care este un nutrient foarte util în lupta împotriva infecțiilor. Un deficit de sulf poate duce la infecții microbiene și la o viteză foarte mare de vindecare.

Reduce frecvența și severitatea ulcerelor.

Acest website foloseste cookies pentru a va oferi o experienta completa. Afla mai multe informatii aici.