Legume cultivate la Bio&co: fasolea verde

Legume cultivate la Bio&co: fasolea verde

Legume cultivate la Bio&co: fasolea verde

  • Publicat în: 5 iulie 2017

Fasolea verde are numeroase proprietati nutritive si medicinale:

  • este bogata in fibre: favorizeaza un bun tranzit intestinal, contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare, diminueaza riscul de cancer de colon, ofera rapid o senzatie de satietate
  • contine numeroase minerale si vitamine: sodiu, potasiu, fier, vitamina C, B2 (pentru femei), B9 si K, calciu, magneziu si oligo-elemente precum mangan, zinc, seleniu, siliciu
  • favorizeaza absorbtia fierului prin prezenta vitaminei C, antioxidant care intervine si in fabricarea colagenului si proteinelor esentiale pentru buna functionare a cartilagiilor
  • protejeaza articulatiile si combate artroza, prin aportul in potasiu
  • ?diminueaza efectele menopauzei, prin aportul in mangan, reducand durerile abdominale?
  • Stiati ca in agricultura biologica, traditionala, extensiva, naturala, se cultiva in asociere cu porumbul, a carui tija sustine fasolea care se agata, si cu dovlecii: fasolea fiind o leguminoasa; fixeaza azotul in sol, de care au mare nevoie dovleacul si porumbul! Dovleacul protejeaza radacinile si umbreste, cu frunzele sale mari intinse la sol!

     

    Acest website foloseste cookies pentru a va oferi o experienta completa. Afla mai multe informatii aici.

    Închide Accept