Legume cultivate la Bio&co: dovleceii

Legume cultivate la Bio&co: dovleceii


Stiati ca dovleceii pot fi de mai multe culori (verde inchis, zebrat, verde deschis, galben...) si de mai multe forme ( lungi, rotunzi...)

Iata cateva din binefacerile aceste legume-fruct:

1. aliat pentru silueta - contine 95% apa, este foarte putin calorica, racoritoare, lejera, hidratanta, dovlecelul nu contine decat 15kcal pentru 100g.

2. combate hipertensiunea - contine mult potasiu, mentine sanatatea cardio-vasculara, avand un efect vasodilatator, reducand riscul de accident cerebro-vascular. Contine rutozid, compus fenolic din familia flavonoidelor, care protejeaza sistemul cardio vascular si creste rezistenta vaselor de sange, contribuind asfel la mentinerea unei buni tensiuni arteriale

3. anti-colesterol - activitatea antioxidanta a rutozidului continut protejeaza impotriva colesterolului si intarzie procesul de oxidarea colesterolului la originea arterosclerozei.

4. favorizeaza tranzitul intestinal - contine multe vitamine si fibre care faciliteaza tranzitul intestinal, are sii un usor efect laxativ care ajuta in igiena colonului si diminueaza riscul de cancer.

5. bun pentru ochi - contine luteina si zeaxantina, carotenoide? prezente in cristalin si regiunea maculara a ochiului, jucand un rol preventiv in degenerescenta maculara

6. anti-cancer - contine multi antioxidanti, compusi fenolici, carotenoide, flavonoide care combat radicalii liberi.

Acest website foloseste cookies pentru a va oferi o experienta completa. Afla mai multe informatii aici.