Legume cultivate la Bio&co: daikon

Legume cultivate la Bio&co: daikon

Legume cultivate la Bio&co: daikon
  • Publicat în: 11 octombrie 2017

Stiati ca ridichea daikon contine multa vitamina C si potasiu, ca este excelent pentru detoxificarea corpului si pentru intarirea sistemului imunitar?

Este si antiseptic, diuretic, apertiv si tonic! Iata virtutile acestei richi albe in 7 puncte:

1. Amelioreaza sanatarea respiratorie

Ca si ridichea neagra, are proprietati antibacteriene si antivirale. Consumat sub forma de suc elimina bacteriile si contribuie la sanatatea sistemului respirator. Este un bun calmant pentru tuse.

2. Faciliteaza digestia

Contine enzime asemanatoaare celor care se regasesc in tubul digestiv, ajta digestia, reduce consipatia si detoxifica organismul. Este si un diuretic eficient, ajutand rinichii sa elimine mai usor toxinele. Trateaza ficatul si vezica biliara.

3. Reduce riscul de cancer

Este foarte bogat in antioxidanti care reduce riscul de cancer; in special prin prezenta izotiocianatilor care au o actiune de blocare a multiplicarii celulelor cancerigene, a flavonoidelor si acidului folic .

4. Intareste sistemul imunitar

Contine multa vitamina C si stimuleaza producerea de globule albe, esential pentru protectia organismului.

5. Excelent pentru silueta

Este foarte putin caloric si extrem de bogat in fibre (ofera rapid senzatia de satietate care este durabila) si in calciu.

6.Un bun aliat pentru ten

In Asia este folosit in produsele cosmetice anti-rid. este un bun remediu impotriva ciupiturilor de tantari si albine, diminuind mancarimea si avand proprietati antiseptice si anti-inflamatorii. Contine foarte multa apa, hidrateaza pielea si ajuta in caz de febra si hemoragii.
 

7. Contribuie la controlul tensiunii cardiovasculare

Contine mult potasiu, mentinand presiunea arteriala sub control. Are un efect relaxant asupra vaselor sangvine.

 

Acest website foloseste cookies pentru a va oferi o experienta completa. Afla mai multe informatii aici.