Legume cultivate la Bio&co: ceapa

Legume cultivate la Bio&co: ceapa

Legume cultivate la Bio&co: ceapa
  • Publicat în: 23 februarie 2021

Ceapa este foarte sanatoasa in ciuda mirosului puternic. Ea contine calorii contine 40 de calorii, la o portie de 100 de grame si  9,34g de carbohidrati, 1,10 g proteine), 0,1 g grasimi  si 1,7 mg fibre alimentare.

Cat despre efectele asupra sanatatii noastre, ceapa este o leguma excelenta atat in scopul prevenirii unor afectiuni, cat si in procesul de tratare a acestora.

Ceapa este bogata in flavonoizi, antioxidanti care ne ajuta sa combatem infectiile tractului respirator si nu numai. Poate intari sistemul imunitar si ajuta la eliminarea toxinelor din organism.

Ceapa contine, printre altele, si sulf, mineral esential pentru sanatatea sistemului cardiovascular. Sulful protejeaza vasele de sange, iar in combinatie cu alte substante din ceapa, poate regla nivelul colesterolului.

Quercetina, prezenta in ceapa, este o substanta cu beneficii pentru sistemul muscular si sistemul osos. Ceapa este recomandata sportivilor, persoanelor care urmeaza antrenamente fizice intense sau de fizioterapie, celor in recuperare motorie, dar si femeilor care prezinta risc de osteoporoza. Sustine densitatea osoasa si poate diminua efectele vatamarii oxidative a fibrelor musculare.

Ceapa are beneficii si pentru sistemul digestiv, datorita unui carbohidrat din compozitie. Fructooligozaharidul restabileste echilibrul florei intestinale, sustinand dezvoltarea bacteriilor benefice. Ceapa calmeaza arsurile gastrice si simptomele indigestiei.

Prin continutul bogat de vitamina C, care este necesara pentru producerea de colagen previne imbatranirea prematura a pielii.

Acest website foloseste cookies pentru a va oferi o experienta completa. Afla mai multe informatii aici.