Legume cultivate la Bio&co: pătrunjelul

Legume cultivate la Bio&co: pătrunjelul

Legume cultivate la Bio&co: pătrunjelul

  • Publicat în: 21 aprilie 2020

Pătrunjelul (Petroselinum crispum) este o plantă erbacee medicinală, aliment şi condiment și care provine din pătrunjelul sălbatic de pe ţărmul Mării Mediterane.

Pătrunjelul conține:

  • mai multă vitamina C decât lămâia, portocala sau varza, la care se adaugă vitaminele A, B1,B2, B3, B5, B6, B9, K şi E.

  • este o sursă importantă de glucide, proteine, minerale (potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier, sodiu), ulei volatil, lipide şi flavonoizi.

Proprietați nutriționale și medicinale:

  • efect antioxidant,

  • detoxifiant,

  • antialergic,

  • antitumoral,

  • tonifică ficatul, stimulează activitatea vezicii biliare,

  • fluidifica secreţiile,

  • antispastic, relaxează fibrele musculare netede intestinale, gastrice, î

  • ntăreşte sistemul imunitar,

  • efect vasodilatator, regenerează peretele vascular, menţine elasticitatea vaselor,

  • limitează procesele inflamatorii,

  • neutralizează efectele intoxicaţiei cu tutun, alcool, alimentaţie excesivă cu carne sau prelucrată industrial

  • conţine uleiuri volatile cu efect antitumoral.

Acest website foloseste cookies pentru a va oferi o experienta completa. Afla mai multe informatii aici.

Închide Accept