Legume cultivate la bio&co: bobul

Legume cultivate la bio&co: bobul

Legume cultivate la bio&co: bobul

  • Publicat în: 21 iulie 2020

Bobul sau Vicia faba este o plantă leguminoasă, anuală care este cultivată pe întreg Pământul pentru folosința sa în bucătărie. Bobul este originar din zona mediteraneană sau din Asia centrală dar în ziua de azi este cultivat pe tot globul.

Iată câteva dintre binefacerile acestei legume:

Bobul, boaba, baclale, cochie, fava, pasule, este bogat în proteine și carbohidrați, conținând potasiu, celuloză, fosfor, calciu, fier, magneziu, vitamina A, B, B2, C. Poate fi consumat atât verde cât și gatit.

Frunzele tinere ale plantei sunt ușor acrișoare și pot fi folosite crude in salate, piureuri sau ciorbe. La fel și păstăile foarte tinere care au un conținut mare de fier.

Florile de bob, tulpina și păstăile au proprietăți diuretice și sedative, previn constipația, au efect calmant și tonic. Uscate, se folosesc în ceaiuri. Bobul are și proprietatea de a regla nivelul colesterolului, fiind un remediu natural, accesibil oricui și lipsit de reacții adverse. Semințele verzi de bob sunt ușor de digerat și au proprietăți astringente reprezentând un remediu pentru problemele la stomac. Este de asemenea recomandat pentru tratarea colicilor renale, a cistitelor și chiar a problemelor de prostată.

Acest website foloseste cookies pentru a va oferi o experienta completa. Afla mai multe informatii aici.

Închide Accept