Lasagna cu mangold si carnati

Lasagna cu mangold si carnati

Lasagna cu mangold si carnati

  • Publicat în: 21 aprilie 2020

Ingrediente:

  • 1/2 kilogram cârnati

  • 1 cană ciuperci proaspete feliate

  • 2 căței de usturoi, tocati mărunt

  • 1 buchet mangold (aproximativ 300g)

  • 3 linguri unt

  • 1/4 cană făină

  • 3 cani de lapte

  • 1 cană brânză mărunțită

  • 1 lingură pătrunjel proaspăt tocat

  • 1 lingură oregano proaspăt/uscat tocat

  • 1 lingurita rasa de lamaie rasă

  • 1/2 lingurita sare

  • 1/8 linguriță piper

  • 6 foi de lasagna

Preîncălziți cuptorul la 180°. Într-o tigaie mare, gătiți umplutura din cârnați, ciupercile și usturoiul la foc mediu 8-10 minute sau până când carnea nu mai este roz și ciupercile sunt fragede.

Îndepărtați nervurile mari din mangold; toaca frunzele grosier. Într-o alta tigaie, încălziți untul la foc mediu. Se amestecă făina până se uniformizează; adaugați treptat laptele. Se aduce la fierbere, amestecând constant timp de 1-2 minute sau până se îngroașă. Adăugați 3/4 cană de brânză, pătrunjel, oregano, coajă de lămâie, sare și piper; se amestecă până se topește brânza. Amestecați tijele apoi frunzele de mangold.

Întindeți într-o tava pătrată de coacere doua foi de lasagnia, o pătrime din sosul de brânză apoi iar foiaie de lasgnia apoi o treime din amestecul de carne și repetați straturile de două ori. Se presara cu branza ramasa. Se coace, acoperit cu folie, 45 de minute, descoperiti timp de 8-10 minute sau până la topirea brânzei.

Poftă bună!

Acest website foloseste cookies pentru a va oferi o experienta completa. Afla mai multe informatii aici.

Închide Accept