Frittata cu ceapă

Frittata cu ceapă

Frittata cu ceapă
  • Publicat în: 24 martie 2020

INGREDIENTE:

  • 2 linguri unt

  • 2 căni de pâine uscată

  • 1 lingură ulei de măsline

  • 4-5 cepe galbene, feliate subțire

  • 1 linguriță sare

  • 8 ouă mari

  • 1/4 cană lapte

  • 1 lingură muștar Dijon

  • 1/4 linguriță piper negru proaspăt măcinat

  • 1/2 cană de brânză maturată în cuburi

  • 1 lingura patrunjel/chives tocat

Prăjiți pâinea, într-un singur strat intr-o linguriță de unt topit, până când cubulețele de pâine se rumenesc pe toate părțile. Transferați crutoanele într-un bol si puneți-l deoparte.

Adăugați uleiul, ceapa și 1/2 linguriță de sare în aceeași tigaie. Căliti până când ceapa este moale și profund rumenită.

Turnați apoi ouăle bătute împreună cu laptele, muștarul, 1 linguriță sare și piper.

Se amestecă restul de unt și crutoanele în tigaie, apoi se întinde într-un strat uniform. Toarnă amestecul de ou peste blat. Înclinați tigaia pentru a vă asigura că ouăle se așează uniform. Se presara branza pe deasupra

Pentru a verifica dacă este bine făcută, tăiați o mică fanta în centrul frittatei. Se răcește în tigaie timp de 5 minute, se adaugă pătrunjel/chives, apoi se feliează și se servește caldă.

Acest website foloseste cookies pentru a va oferi o experienta completa. Afla mai multe informatii aici.