Curry de legume cu tofu afumat

Curry de legume cu tofu afumat

Curry de legume cu tofu afumat
  • Publicat în: 3 februarie 2021

Ingrediente:

  • 1 dovlecel mediu
  • 6-8 ciuperci
  • 1 ardei gras
  • 1 vanata medie
  • 1 morcov
  • 2 rosii mari sau 1 cana de rosii cherry
  • 1-2 cepe
  • 2-3 catei de usturoi sau 1 manunchi de leurda
  • Lista de mai sus se poate inlocui partial sau integral in functie de legumele disponibile in casa - conopida, broccoli, telina apio, telina radacina, tije de mangold, fasole verde, naut, mazare, bob, porumb, cartofi, cartofi dulci, etc. (preferabil 5-6 tipuri de legume, in afara de ceapa si usturoi)
  • 1 cutie de tofu afumat
  • 1 conserva lapte de cocos gras (400 ml)
  • O bucata de ghimbir de aproximativ 5 cm
  • Condimente: sare, piper, turmeric/ curry, chilli/ ardei iute macinat, coriandru (verde sau uscat), chimen (preferabil macinat); pentru un gust mai intens se poate adauga si garam masala
  • Optional: ulei de masline, patrunjel

Ghimbirul curatat de coaja, impreuna cu ceapa si usturoiul se taie marunt si se pun in tigaie impreuna cu putina apa (eventual si ulei). Dupa cateva minute se adauga toate condimentele si laptele de cocos si se lasa sa fiarba. Cand fierbe sosul, se pun legumele taiate bucati si se lasa la foc mic. Daca este nevoie se poate completa cu putina apa. Aproape de final se adauga cutia de tofu afumat (taiat in bucati mai mari) si se mai lasa 2-3 minute. Se orneaza cu coriandru verde sau daca nu va place gustul, cu patrunjel verde.

Pofta buna!

Acest website foloseste cookies pentru a va oferi o experienta completa. Afla mai multe informatii aici.