INGREDIENTE (pentru 4 persoane in aperitiv)
- 2 vinete
- 80ml ulei de masline
- 1.5 lingurite de cimbru (proaspat sau uscat)
- sare / piper
- 1 rodie
- 1 lingurita de zaatar (amestec de sumac, cimbru si seminte de susan); daca nu aveti sumac, inlocuiti cu paprika
- 4 linguri de lapte fermentat sau 4 linguri de lapte + 2 linguri de zeama de lamaie
- 1 iaurt grec
- 1 lingura de ulei de msline
- 1 catel de usturoi
Incalziti cuptorul la 180°C, spalati vinetele taiati-le in 2 pe lungime pastrand codita. Crestati vinetele Doenjang.
Puneti-le la cuptor dupa ce le-ati uns cu ulei de masline, presarat cu cimbru si sare, 40 de minute
Pregatiti sosul, amestecand laptele fermentat (sau lapte+zeama de lamaie), usturoiul presat, uleiul de masline, sare, yaurt pana obtineti un sos onctuos, omogen.
Peste vinetele coapte, puneti sosul, presarati zaatar, sau cimbru/paprika, seminte susan si boabe de rodie pe deasupra.
Pofta buna! A se degusta si cu ochii!