Vinete chermoula, iaurt și bulgur

INGREDIENTE ( 4persoane )

  • 2 catei de usturoi
  • 2 lingurite de chimion macinat
  • 2 lingurite de pudra de coriandru
  • 1/2 lingurita de fulgi de chili + 1 lingurita de boia dulce
  • 2 linguri de coaja de lamaie
  • 140 ml de ulei de masline
  • 2 vinete
  • 150 g de bulgur
  • 50 g de sultanas / stafide
  • 1 lingurita de coriandru proaspat taiat fin
  • 1 lingura de frunze de menta taiata fin
  • 50 g de masline verzi fara samburi
  • 30 g de fulgi de migdale
  • 3 cepe verzi
  • 1 – 2 linguri de zeama de lamaie
  • 120 g iaurt grecesc
  • sare

Inca o reteta Ottolenghi: incalziti cuptorul la 180°C, spalati vinetele taiati-le in 2 pe lungime pastrand codita. Crestati apoi usor coaja vinetelor.

Puneti-le la cuptor dupa ce le-ati uns cu ulei de masline, presarat cu sare, boia, chili, coriandru, chimion, 40 de minute.

Fierbeti bulgur in apa sarata cateva minute si lasati la scurs. Adaugati putin ulei de masline si amestecati.

Pregatiti sosul, amestecand usturoiul presat, uleiul de masline, sare, zeama de lamaie, iaurt pana obtineti un sos onctuos, omogen.

Peste vinetele coapte, puneti bulgur, sosul de iaurt, presarati fulgi de migdale, masline taiate, stafide, coaja de lamaie, ceapa verde sau chives taiat fin, coriandru, menta.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *