Tortilla spaniolă – rețetă pentru reducerea risipei alimentare

Ingrediente:
5 cartofi medii
2 cepe
250 ml ulei de masline
5 oua
1 praf sare/piper

Curatati cartofii si ceapa de coaja, taiati cartofii si ceapa pe jumatate si sfert apoi in felii mici, puneti la prajit in ulei de masline sau la fiert in apa pentru varianta mai dietetica. Puneti la scurs.

Bateti ouale in omleta, adaugati sare/piper.

Amestecati totul intr-un caston mare si apoi puneti in tigaie – pentru a intoarce tortilla utilizati o farfurie mare.

Serviti calda sau rece, simpla sau cu o salata. Este foarte buna si la aperitiv, ca “tapas”.

LIMITAM RISIPA SI POLUAREA SI NE FOLOSIM IMAGINATIA!

Pentru ca e o perioada in care multi dintre noi avem inca frigiderul plin cu resturi de mancare de sarbatori, puteti adauga in tortilla cuburi de pui, bucati de jambon, bacon, chorizo, rosii, patrunjel, alte verdeturi aromatice, branza etc etc…

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *