INGREDIENTE
- 600 g de pulpa de miel sau vita
- 50 cl apa
- 10g de amestec de 5 condimente
- 4 catei de usuroi
- 10 cl ulei de masline
- 5 napi
- 3 cepe
- 20g unt
- 30g de ghimbir proaspat
- 20g miere
- 1g de sofran
- 6 varfuri de sare
Taiati carnea in cuburi mari si caliti-o in ulei cu putin sare, scoateti carnea si caliti ceapa si usturoiul taiate fin, adaugati condimentele si lasati inca 1 minut.
Adaugati carnea si apa si lasati la foc mic timp de o ora.
Taiati napii in felii groase sau cuburi, puneti-i intr-o tigaie inalta si adaugati apa cat sa -i acopere, apoi puneti untul, sarea, mierea, ghimbirul si sofranul, acoperiti totul cu o bucata de hartie de copt pe care o gauriti sau cu o folie de aluminiu si lasati la foc mic pana se evapora toata apa.
In farfurii adanci puneti carnea si pe deaspra napii. Optional, decorati cu frunze de menta, patrunjel sau coriandru proaspete!