Salată de sfeclă coaptă

INGREDIENTE:

  • 5-600 grame de sfecla
  • 1 catel usturoi
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 3/4 ligurita de sare
  • 6 linguri de otet balsamic
  • 1 ceapa rosie cateva fire de marar
  • optional : 3 linguri de alune de padure coapte si strivite

Spalati bine sfecla si puneti-o la cuptor la foc mic timp de o ora cu usturoiul necuratat, 2 linguri de ulei de masline si sare, acoperita cu o folie de aluminiu.

Puneti intr-un castron usturoiul fara coaja si sfecla curatata de coaja si taiata in cuburi mici. Daca sfecla e proaspata si are frunze, spalati bine frunzele si taiati-le subtire, daca nu folositi frunze de salata laptuca. Amestecati cu restul si cu ceapa rosie taiata fin, mararul, alunele de padure, sare si otet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *