INGREDIENTE
- 400g de fasole verde
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 lingurite de zeama de lamaie
- 1/4 lingurita de sare de mare
- 3 nectarine
- gomashio (vezi mai jos reteta)
Scoateti coditele de la fasolea verde si fierbeti timp de 8 minute. Scurgeti apa si clatiti sub un jet de apa rece sau un castron cu apa cu gheata.
Intr-un castron mare de salata amestecati uleiul, zeama de lamaie, sarea, fasolea verde si gomashio, condiment japonez care se poate face acasa (e chiar? mai delicios decat cel cumparat!)
Pe o farfurie incorporati delicat in salata lamele de nectarina! Se degusta si cu ochii!
GOMASHIO
- 50g de seminte de susan
- 2 lingurite de pudra de ardei iute
- 10g de sare de mare
Puneti semintele de susan intr-o tigaie la foc mic pana cand incep sa degajeze un parfum de susan. Intr-un castron striviti semintele de susan , adaugati sarea si pudra de ardei iute.
Se pastreaza bine timp de o luna intr-un borcan cu capac in frigider.