Risotto cu spanac și brânză de capră – Jamie Oliver

INGREDIENTE

  • 1 litru de apa +1 cub de legume si inca 70 cl apa + cub legume
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura unt topit + 125 g unt
  • 1 ceapa mare
  • 4 tije de telina sau 1 lingura telina uscata/congelata frunze
  • 600 g de orez de risotto ( tip arborio)
  • 250 ml Vermouth sau vin alb sec
  • 1 catel de usturoi
  • un varf de nucsoara
  • 150 g spanac
  • sare, piper
  • 1/2 lamaie
  • 200 g branza de capra sfaramata
  • 2 linguri de ulei masline extravirgin

Fierbeti apa + cubul de legume.

Intr-o oala topiti untul si 2 linguri de ulei de masline si caliti ceapa, telina, apoi si orezul; adaugati vinul si amestecati fara oprire pana se evapora.

Adaugati supa , cate un polonic, lasati sa se evapore si adaugati un alt polonic pana se termina lichidul, amestecati fara incetare.

Separat, in alta oala, incalziti 50 g de unt si 2 de ulei de masline, adaugati usturoiul strivit si un vraf ce cutit de nucsoara. Adaugati spanacul taiat fin si lasati 5 minute, amestecand constant.

Incalziti 350 ml de apa cu un cub de supa, adaugati orezul pregatit mai inainte, si adaugati restul lichidului cate un polonic odata. Poate nu va fi nevoie de tot lichidul, risotto trebuie sa aiba o consistenta mai supla. Luati de pe foc si amestecati cu spanacul, restul de unt si parmezanul, iar la sfarsit branza de capra sau tot echivalentul in parmezan.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *