Ingrediente pentru 4 persoane:
- radicchio – 250 g
- orez – 400 g
- vin rosu – 1 pahar
- ceapa – 1
- 1 cub de supa legume diluat in 1.5l apa sau pentru experti 1.5l consommé de legume
- parmezan ras – 200 g
- unt– 100 g
- sare /piper negru
Taiati fin radicchio si ceapa. Puneti ceapa la calit in unt la foc mic, cand devine aurie adaugati radicchio, sare si piper. Adaugati orezul si amestecati; cand devine translucid adaugati si vinul si lasati la foc mic 3 minute. Apoi puneti cate un polonic de supa de legume, cand este total absorbit de orez, mai adaugati un polonic si tot asa pana cand incorporati toata supa. Atentie maxim 18 minute, orezul trebui sa ramana al dente.
La sfarsit adaugati 10 g de unt si parmezan: risotto trebuie sa fie de culoare roz si consistenta onctuoasa.
pentru un efect estetic spectaculos, dispuneti pe farfurie frunze de radicchio in stea si puneti risotto in mijloc.
Pofta buna!