Pentru ca in gradina Bio&co au inceput sa se coaca si vinetele, ardeii grasi si rosiile, iata o reteta de la Nice, cu iz de Mediterana.
Ingrediente pentru 8 persoane:
- 2 vinete mari sau 4 mici
- 2 ardei grasi
- 4 dovlecei
- 6 rosii
- 2 cepe
- 3 catei de usturoi
- 1 frunza de dafin
- 2 fire de cimbru
- 1 varf de piper/ sare
- cateva linguri de pasta sau suc de rosii
- 2 linguri de ulei de masline
Taiati ardeii si rosiile in cuburi, la fel si dovleceii si vinetele,tocati ceapa si usturoiul.
Intr-o oala sub presiune incingeti uleiul, puneti ceapa si vinetele la rumenit 3 minute, adaugati ardeii, dupa alte 2 minute si dovleceii, rosiile, usturoiul, sucul de rosii, cimbrul, dafinul, sarea si piperul.
Lasati 10 minute sub presiune si pe urma 15-20 de minute fara capac.
Ratatouille se mai poate pregati si “façon Rémy/Auguste Gusteau” taind legumele in rondele fine, se dispun intr-o tava , se caleste ceapa si usturoiul si se adauga impreuna cu restul ingredientelor pe deasupra, se pune la cuptor 25 minute.
Se asorteaza foarte bine cu friptura, gratarul, friptura de vita la cuptor; pofta buna!