Raita de castraveți

Raita este un sos indian preparat cu iaurt si legume -castravete sau morcov, ca acompaniament pentru byriani sau mancaruri in sos condimentat (curry, massala…)

INGREDIENTE

  • 2 castraveti medii
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 1 iaurt grecesc
  • 1/2 lingurita de chimion sau cateva fire de coriandru
  • 1 fir de usturoi sau ceapa verde
  • optional cateva picaturi de Tabasco
  • sare si piper

Daca castravetii au coaja amaruie curatati-i de coaja, daca nu, doar spalati-i bine, radeti si lasati la scurs 15 minute.

Taiati ceapa si usturoiul foarte fin, apoi amestecati cu iaurtul, ierburile si condimentele. La sfarsit adaugati castravetii rasi si lasati putin la rece. Decorati cu cateva frunze de coriandru sau chimion macinat si boia de ardei dulce!

Excelenta ca sos, dar si ca antreu, cu putina paine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *