INGREDIENTE
- 200g de sfecla cruda, decojite, rase
- 200g de mere decojite, rase (de preferat granny smith)
- 100g de ciocolata alba
- 75g de ghimbir confiat (optional)
- 50g nuci
- 80g de fulgi de ovaz (sau fulgi de muesli)
- 80ml de lapte batut/iaurt de baut
- 5 oua
- 120 ml de ulei sau unt topit
- 250g faina
- 1 plic de praf de copt
- 1 varf de scortisoara
- 100g de zahar
- 1 praf de sare
Preincalziti cuptorul la 200°C, intr-un castron amestecati faina, ovazul, praful de copt, zaharul, sarea si scortisoara. intr-un alt castron amestecati laptele batut, uleiul si ouale, apoi adaugati sfecla rasa fin, merele, ciocolata rupta in bucati mici si ghimbirul.
Amestecati continutul celor 2 castroane, puneti in forme de muffin cu o lingura compozitie pana la 3/4 din forma, presarati nuca pe deasupra, puneti la copt 10 minute, intoarceti forma si lasati ina 10 minute.
Poftă bună!