Muffin cu sfeclă și ciocolată

INGREDIENTE

  • 200g de sfecla cruda, decojite, rase
  • 200g de mere decojite, rase (de preferat granny smith)
  • 100g de ciocolata alba
  • 75g de ghimbir confiat (optional)
  • 50g nuci
  • 80g de fulgi de ovaz (sau fulgi de muesli)
  • 80ml de lapte batut/iaurt de baut
  • 5 oua
  • 120 ml de ulei sau unt topit
  • 250g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 varf de scortisoara
  • 100g de zahar
  • 1 praf de sare

Preincalziti cuptorul la 200°C, intr-un castron amestecati faina, ovazul, praful de copt, zaharul, sarea si scortisoara. intr-un alt castron amestecati laptele batut, uleiul si ouale, apoi adaugati sfecla rasa fin, merele, ciocolata rupta in bucati mici si ghimbirul.

Amestecati continutul celor 2 castroane, puneti in forme de muffin cu o lingura compozitie pana la 3/4 din forma, presarati nuca pe deasupra, puneti la copt 10 minute, intoarceti forma si lasati ina 10 minute.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *