Frittata cu mazăre

Frittata suna pompos si sofisticat, dar e foarte simplusi rapid de realizat pentru serile grabite, cand ne intoarcem tarziu de la servici dar vrem sa-i facem pe copii sa manace ceva cald si verde! De fapt frittata este un fel de ompleta traditionala din Italia adesea cu legume si/sau carne.

INGREDIENTE (4 persoane)

  • 6 oua
  • 200g de boabe de mazare
  • 100g de branza feta sau telemea
  • 50 g de rucola sau 1 buchet de verdeata (patrunjel, coriandru etc)
  • 1 ceapa (de perferat echalotte)
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare si piper

Fierbeti mazarea 8 -10 minute in apa clocotita sarata, taiati ceapa si usturoiul fin, rucola/verdeata mai grosier, branza in cuburi mici. Bateti ouale in omleta cu sare si piper, adaugati branza si mazarea bine scursa de apa.

Intr-o tigaie caliti ceapa+usturoi pana devine translucida, adaugati verdeata si omleta.

Puneti capac si lasati la foc mic 10-15 minute, pe urma intoarceti – folositi tehnica tortilla de patatas pentru cei care urmaresc recomandarile noastre de retete:)

Daca aveti exercitiu si indemanare, intoarceti frittata de mai multe ori ca sa se rumeneasca si sa se inchege si in interior!

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *