Frittata suna pompos si sofisticat, dar e foarte simplusi rapid de realizat pentru serile grabite, cand ne intoarcem tarziu de la servici dar vrem sa-i facem pe copii sa manace ceva cald si verde! De fapt frittata este un fel de ompleta traditionala din Italia adesea cu legume si/sau carne.
INGREDIENTE (4 persoane)
- 6 oua
- 200g de boabe de mazare
- 100g de branza feta sau telemea
- 50 g de rucola sau 1 buchet de verdeata (patrunjel, coriandru etc)
- 1 ceapa (de perferat echalotte)
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri de ulei de masline
- sare si piper
Fierbeti mazarea 8 -10 minute in apa clocotita sarata, taiati ceapa si usturoiul fin, rucola/verdeata mai grosier, branza in cuburi mici. Bateti ouale in omleta cu sare si piper, adaugati branza si mazarea bine scursa de apa.
Intr-o tigaie caliti ceapa+usturoi pana devine translucida, adaugati verdeata si omleta.
Puneti capac si lasati la foc mic 10-15 minute, pe urma intoarceti – folositi tehnica tortilla de patatas pentru cei care urmaresc recomandarile noastre de retete:)
Daca aveti exercitiu si indemanare, intoarceti frittata de mai multe ori ca sa se rumeneasca si sa se inchege si in interior!
Pofta buna!