INGREDIENTE
- 400g de fasole verde
- sare
- 2 linguri de ulei
- 1 varf de usturoi pudra
- 1 lingurita de seminte de mustar
- 1 lingurita de seminte de chimen
- 1/2 lingurita de seminte de fenicul (optional)
- 2 linguri de zahar (optional)
- 1/2 lingurita de curry
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi striviti
- 1 lingurita de ghimbir proaspat (sau congelat, sau pudra:)
- ardei iute
- 1 lamaie verde
- 1 lingura de coriandru taiat fin
- 1 lingura de seminte de susan
Curatati fasolea de codite, ate si taiati in bucati de 2.5 cm. Fierbeti 3-4 minute in apa fierbinte, scurgeti apa si clatiti cu un jet de apa rece.
Caliti semintele de condimente cu putin ulei intr-o tigaie, apoi adaugati si ceapa, usturoiul si ghimbirul si lasati la foc mic pana ce ceapa devine translucida, adaugati si ardei iute sau chilli si apoi fasolea verde.
La sfarsit luati de pe foc si adaugati zeama de lamaie verde, susanul si coriandru.
Este un excelent acompaniament pentru friptura, iar pentru vegetarieni se asorteaza cu orez.