INGREDIENTE
- 2 dovlecei mai mari
- 250g de carne tocata (sau resturi de sos bolognese sau resturi? de pui) / in versiunea vegetariana se pot pune 150g ciuperci taiate in cuburi mici, 50g masline negre, 1 rosie taiata cuburi sau ce mai gasiti prin frigider in curs de ofilire)
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- optional – 1 lingura de orez lasat la inmuiat in apa, sau bulgur, sau cuscus?
- optional – putina boia sau ardei iute
- 1 buchet de patrunjel taiat fin sau un amestec de herbes de provence
- sare, piper
- putin ulei de masline
Taiati dovleceii pe lungime pe jumatate si scoteti miezul/semintele cu o lingura. Puneti putina sare..?
Amestecati restul ingredientelor taiate fin cu orezul, putina sare si piper si umpleti dovleceii; la sfarsit puneti dovelecii intr-o tava si puneti putin ulei de masline pe deasupra.
Lasati la cuptor 1 ora la 150°C pana se rumenesc deasupra si se coc bine in interior (testati cu o furculita).
Pe deasupra puteti presara putin parmezan.