Crumble de dovlecei

INGREDIENTE – 6 persoane

  • 1 kg de dovlecei
  • 1 lingura de ierburi de Provence
  • 1 lingurita de chimion
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 varf de sare
  • 1 vard de piper
  • 200g de branza telemea sau feta
  • 190g de faina
  • 90g de migdale pisate
  • 120g de unt

Taiati fin usturoiul si dovleceii in cuburi mici.

Intr-o tigaie incalziti uleiul si caliti usturoiul cu chimionul 3 minute. Adaugati dovleceii si lasati sub capac 20 de minute. Puneti dovleceii intr- o sita la scurs.

Preincalziti cuptorul la 210°C. Taiati branza in cuburi si presarati ierburile de Provence pe deasupra.? Amestecati cu dovleceii scursi bien de zeama.

Puneti intr-un vas rezistent la cuptor si pe deasupra puneti crumble – amestecati untul taiat in cuburi mici cu faina, migdalele si amestecati pana obtineti un aluat extrem de sfaramicios. Lasati la cuptor 30 de minute pana se rumeneste deasupra.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *