INGREDIENTE – 6 persoane
- 1 kg de dovlecei
- 1 lingura de ierburi de Provence
- 1 lingurita de chimion
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri de ulei de masline
- 1 varf de sare
- 1 vard de piper
- 200g de branza telemea sau feta
- 190g de faina
- 90g de migdale pisate
- 120g de unt
Taiati fin usturoiul si dovleceii in cuburi mici.
Intr-o tigaie incalziti uleiul si caliti usturoiul cu chimionul 3 minute. Adaugati dovleceii si lasati sub capac 20 de minute. Puneti dovleceii intr- o sita la scurs.
Preincalziti cuptorul la 210°C. Taiati branza in cuburi si presarati ierburile de Provence pe deasupra.? Amestecati cu dovleceii scursi bien de zeama.
Puneti intr-un vas rezistent la cuptor si pe deasupra puneti crumble – amestecati untul taiat in cuburi mici cu faina, migdalele si amestecati pana obtineti un aluat extrem de sfaramicios. Lasati la cuptor 30 de minute pana se rumeneste deasupra.
Pofta buna!