Chiftele de dovlecei cu ricotta și sos de iaurt

INGREDIENTE

SOS DE IAURT

  • 1 catel de usturoi strivit
  • 125ml (1/2 cana de iaurt) grecesc
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita de coaja de lamaie
  • sare si piper

CHIFTELE

  • 3 dovlecei medii sau unul mare
  • 1/2 lingurita de sare
  • 2 oua batute omleta
  • 125 ml de ricotta
  • 5 linguri de pecorino sau parmezan
  • 4 linguri de menta taiata fin
  • 2 fire de ceapa verde sau chives/ciboulette/ceapa de tuns
  • 4 linguri de patrunjel
  • 1/4 de cana de faina
  • ulei pentru prajit
  • piper

Pentru sosul de iaurt mixati toate ingredientele si lasati la rece in frigider.

Radeti dovleceii, adaugati 1/2 lingurita de sare, amestecati si lasati intr-o strecuratoare la scurs.

Intr-un castron mai mare amestecati ouale cu ricotta, pecorino sau parmezan, dovleceii rasi si scursi, verdeturile taiate fin, faina si putin piper.

Intr-o tigaie puneti putin ulei, apoi puneti cu lingura din compozitia de mai sus si lasati cate 2 minute pe fiecare parte pana se rumenesc. Lasati la scurs pe un platou cu un servetel absorbant.

Daca sunt pregatite in avans, chiftelutele pot fi incalzite la cuptor 8 minute la 180°C.

Se pare ca se asorteaza foarte bine la gust cu tot ce este rece si cu bule!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *