INGREDIENTE
SOS DE IAURT
- 1 catel de usturoi strivit
- 125ml (1/2 cana de iaurt) grecesc
- 1 lingura de zeama de lamaie
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 lingurita de coaja de lamaie
- sare si piper
CHIFTELE
- 3 dovlecei medii sau unul mare
- 1/2 lingurita de sare
- 2 oua batute omleta
- 125 ml de ricotta
- 5 linguri de pecorino sau parmezan
- 4 linguri de menta taiata fin
- 2 fire de ceapa verde sau chives/ciboulette/ceapa de tuns
- 4 linguri de patrunjel
- 1/4 de cana de faina
- ulei pentru prajit
- piper
Pentru sosul de iaurt mixati toate ingredientele si lasati la rece in frigider.
Radeti dovleceii, adaugati 1/2 lingurita de sare, amestecati si lasati intr-o strecuratoare la scurs.
Intr-un castron mai mare amestecati ouale cu ricotta, pecorino sau parmezan, dovleceii rasi si scursi, verdeturile taiate fin, faina si putin piper.
Intr-o tigaie puneti putin ulei, apoi puneti cu lingura din compozitia de mai sus si lasati cate 2 minute pe fiecare parte pana se rumenesc. Lasati la scurs pe un platou cu un servetel absorbant.
Daca sunt pregatite in avans, chiftelutele pot fi incalzite la cuptor 8 minute la 180°C.
Se pare ca se asorteaza foarte bine la gust cu tot ce este rece si cu bule!