INGREDIENTE
- 400g de mangold
- ulei de masline?
- 4 oua +1 pentru decor
- 500g de cottage cheese
- 200g de telemea sau feta sfaramata
- 240g de smantana
- 180ml de apa gazoasa
- 250g de foi de placinta tip filo
- 1 lingurita de seminte de mac
- 1 lingura de seminte de floarea soarelui
- 1 lingura de seminte de dovleac
Preincalziti cuptorul la 170°C si ungeti o tava care merge la cuptor cu putin ulei.
Taiati fin mangoldul si caliti-l la foc iute cu putin ulei 2-3 minute la tigaie.
Bateti ouale ca pentru omleta, adaugati branza, smantana, apa si mangoldul, sare, piper.
Puneti in tava cate 5 foi de placinta unse fiecare cu putin ulei, apoi adaugati putina compozitie cu ou/branza/mangold , apoi 2 foi de placinta+ compozitie si tot asa pana se termina compozitia. Deasupra puneti 5 foi de placinta unse cu ulei, ungeti cu oul suplimentar batut si presarati semintele.
Puneti la cuptor 50 de minute.
SFAT ANTIRISIPA : daca va raman foi de placinta le puteti pastra la frigider intr-o carpa de bucatarie umeda ca sa nu se usuce si le puteti folosi in urmatoarele 2 saptamani.