INGREDIENTE
- 2 vinete mari sau 4 mici
- 3 tomate sau tomate cuburi in conserva sau sos tomate
- 270g de linte verde
- 6 linguri de ulei
- 6 catei de usturoi
- 1 ceapa rosie mare
- 1 lingura cimbru
- 750 ml de apa cu un cub de legume
- sare si piper
- 120 ml de vin alb
- 1 varf de boia iute sau piment d’espelette
- 2 linguri de coriandru
Caliti ceapa si usturoiul taiate fin in putin ulei cu cimbru si putina sare.
Taiati vinetele si rosiile cuburi ssi caliti separat cu un varf de sare timp de 10 minute, apoi adaugati ceapa si usturoiul deja calite, lintea, supa de legume, vinul si un varf de boia iute.
Lasati la fiert la foc mediu timp de 40 de minute. Decorati farfuriile cu coriandru proaspat taiat fin! Puteti adauga si o lingura de smantana daca nu va e teama de nimic!