INGREDIENTE
- 40g de unt topit
- 100g de seminte de in
- 100g seminte de floarea soarelui
- 100g de pudra sau fulgi de migdale
- 2 +4 oua
- o legatura de kale
- 35g de nuca
- 160g de branza ricotta sau branza de vaci
- 330 ml de lapte
- 2 lingurite de coaja de lamaie
- 2 catei de usturoi
- optional – 2 lingurite de tarhon proaspat taiat fin
- optional 60g de baby spanac + 1 lingura de zeama de lamaie + 1 lingura de ulei de masline
Pre-incalziti cuptorul la 200°C. Ungeti cu putin unt 6 forme de minitarte (sau 1 forma de tarta:)
Mixati semintele de in, floarea soarelui, migdale, 2 oua si unt + sare si piper, repartizati compozitia in formele de minitarte si lasati 10 minute la cuptor. Scoateti din cuptor si scadeti teperatura la 160°C.
Puneti varza kale taiata fin in forma de tarta, nucile pisate si ricotta. Bateti restul de 4 oua cu laptele si coaja de lamaie, usturoi si tarhonul taiat fin (optional) si puneti peste tarta.
Puneti 30 de minute la cuptor, apoi lasati 5 minute la racit si scoateti tartele din forme cat sunt inca caldute.
Amestecati frunzele de baby spanac sau rucola cu ulei si zeama de lamaie si presarati asupra mini-tartelor!
Pofta buna!