Tarte de kale cu nucă

INGREDIENTE

  • 40g de unt topit
  • 100g de seminte de in
  • 100g seminte de floarea soarelui
  • 100g de pudra sau fulgi de migdale
  • 2 +4 oua
  • o legatura de kale
  • 35g de nuca
  • 160g de branza ricotta sau branza de vaci
  • 330 ml de lapte
  • 2 lingurite de coaja de lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • optional – 2 lingurite de tarhon proaspat taiat fin
  • optional 60g de baby spanac + 1 lingura de zeama de lamaie + 1 lingura de ulei de masline

Pre-incalziti cuptorul la 200°C. Ungeti cu putin unt 6 forme de minitarte (sau 1 forma de tarta:)

Mixati semintele de in, floarea soarelui, migdale, 2 oua si unt + sare si piper, repartizati compozitia in formele de minitarte si lasati 10 minute la cuptor. Scoateti din cuptor si scadeti teperatura la 160°C.

Puneti varza kale taiata fin in forma de tarta, nucile pisate si ricotta. Bateti restul de 4 oua cu laptele si coaja de lamaie, usturoi si tarhonul taiat fin (optional) si puneti peste tarta.

Puneti 30 de minute la cuptor, apoi lasati 5 minute la racit si scoateti tartele din forme cat sunt inca caldute.

Amestecati frunzele de baby spanac sau rucola cu ulei si zeama de lamaie si presarati asupra mini-tartelor!

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *