INGREDIENTE
- 250g de linte rosie
- 1.5l de apa
- 1 ceapa rosie
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 buchet de mangold
- cateva frunze de coriandru congelat sau pudra si 1/2 lingurita seminte de coriandru strivite grosier
- 1 lingurita de chimion pudra
- 1/2 lingurita de scortisoara pudra
- 2 catei de usturoi
- 50g de unt
- coaja de la o lamaie bio
- paine de acompaniament
- 1 lamaie taiata sferturi
- sare si piper negru
Spalati bien lintea cu apa rece si puneti la fiert cu 1.5 litri de apa, lasati 35 de minute la foc mic. Scoateti 1/2 din linte si lasati intr-un castron. Mixati restul de linte cu apa in care a fiert si putina sare.
Caliti ceapa rosie taiat fin intr-o tigaie cu putin ulei, taiati frunzele de mangold fara tija (pe care o pastrati pentru reteta de tarta sau de sauté). Puneti in supa de linte mixata frunzele de mangold, ceapa calita, condimentele si fierbeti inca 5 minute si restul de linte nemixata.
Caliti usturoiul strivit in untul topit timp de 2 minute si apoi varsati peste supa, luati oala de p efoc, si lasati 5 minute la infuzat sub capac.
Decorati castroanele cu coaja rasa de lamaie, frunze de coriandru si acompaniati cu paine proaspata si sferturi de lamaie.