Supă libaneză de linte roșie cu mangold și lămâie

INGREDIENTE

  • 250g de linte rosie
  • 1.5l de apa
  • 1 ceapa rosie
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 buchet de mangold
  • cateva frunze de coriandru congelat sau pudra si 1/2 lingurita seminte de coriandru strivite grosier
  • 1 lingurita de chimion pudra
  • 1/2 lingurita de scortisoara pudra
  • 2 catei de usturoi
  • 50g de unt
  • coaja de la o lamaie bio
  • paine de acompaniament
  • 1 lamaie taiata sferturi
  • sare si piper negru

Spalati bien lintea cu apa rece si puneti la fiert cu 1.5 litri de apa, lasati 35 de minute la foc mic. Scoateti 1/2 din linte si lasati intr-un castron. Mixati restul de linte cu apa in care a fiert si putina sare.

Caliti ceapa rosie taiat fin intr-o tigaie cu putin ulei, taiati frunzele de mangold fara tija (pe care o pastrati pentru reteta de tarta sau de sauté). Puneti in supa de linte mixata frunzele de mangold, ceapa calita, condimentele si fierbeti inca 5 minute si restul de linte nemixata.

Caliti usturoiul strivit in untul topit timp de 2 minute si apoi varsati peste supa, luati oala de p efoc, si lasati 5 minute la infuzat sub capac.

Decorati castroanele cu coaja rasa de lamaie, frunze de coriandru si acompaniati cu paine proaspata si sferturi de lamaie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *