INGREDIENTE
- 600g de mangold multicolor
- 360g de naut la conserva
- 100ml de ulei de masline
- 2 cepe, 1 morcov, 3 tije de telina, 1 cartof sau 200g de legume de ciorba congelate
- 1 lingura de cimbru
- 1 lingura de bulion de rosii
- 1/4 lingura de paprika afumata
- 8 catei de usturoi striviti
- 900ml de apa
- 1 ardei iute rosu taiat fin
- 10g de patrunjel taiat grosier
- 2 lamai (radeti coaja de la 1 lamaie+pastrati zeama, celalta se taie sferturi pentru servit!)
Iata inca o reteta uluitor de simpla si delicioasa, inspirata de Yotam Ottolenghi 🙂
Preincalziti cuptorul la 160°C. Scurgeti boabele de naut de zeama, apoi puneti 100g de la cuptor pe o hartie de copt cu doua linguri de ulei, sare si piper si lasati la foc mic pana se rumenesc si devin crocante.
Caliti ceapa, legumele taiate cuburi, adaugati si restul de boabe de naut , 4 catei de usturoi si pe urma gradual restul ingredientelor cu exceptia mangoldului si ardeiului iute, sare si piper si lasati sa fiarba 25 de minute si la sfarsit mixati.
Caliti separat tijele de mangold taiate bucati, adaugati restul de usturoi, ardeiul iute, si apoi frunzele de mangold, sare si piper si lasati 2 minute la foc mic. Apoi luati de pe foc si adaugati coaja si zeama de la o lamaie.
Puneti supa mixata in 4 castroane si apoi adaugati mangoldul, nautul crocant si serviti cu 1/4 lamaie, un fir de ulei de masline si optional putin chilli.