Salată de sfeclă cu praz și nuci

INGREDIENTE (2 persoane)

  • 2 bucati sfecla
  • 2 bucati praz
  • 10 grame de patrunjel sau coriandru
  • 15 grame de rucola
  • 15 grame de rodie
  • sos: 50 g de nuci strivite grosier + 2 catei de usturoi + 1 varf de ardei iute/chili + 4-5 linguri de otet + 3 linguri de ulei de masline (sau nuca + arahide)
  • Preincalziti cuptorul la 190°C. Impachetati sfecla cu tot cu coaja in folie de aluminiu una cate una si puneti la cuptor aproximativ 60 de minute. Dupa ce se racesc, scoateti coaja si taiati in felii de 1 cm.

Taiati prazul in bucati de 5 cm si pe urma in 2 pe lungime ca sa se spele mai bine de pamant:) Fierbeti 10 minute in apa cu sare apoi scurgeti apa si lasati sa se raceasca.

Amestecati ingredientele pentru sos, apoi pe un platou puneti rucola, apoi sfecla si prazul si pe deasupra puneti sosul si semintele de rodie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *