Salată de ridiche neagră cu cartofi

INGREDIENTE

  • 220g de ridiche neagra (2-3 ridichi negre mici sau una mare)
  • 450g de cartofi de fiert
  • 2 catei de usturoi
  • 2 lingurite de otet
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita de boia afumata sau chinata
  • cateva fire de patrunjel, ciboulette – optional
  • optional – miezul de la 10 nuci sfaramate cu mana
  • sare si piper

Taiati cartofii in cuburi si caliti-i la tigaie cu 1 catel de usturoi strivit si putina sare.

Spalati bine ridichile negre si radeti-le sau taiati -le julienne, apoi puneti intr-un castron mare de salata, adaugati sare si lasati-le 10 minute, sa-si lase zeama. Adaugati al doilea catel de usturoi strivit, otet, ulei, paprika si amestecati, adaugati apoi cartofii, ierburile si miezul de nuca (optional).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *