INGREDIENTE
- 2 bulbi de fenicul (partea alba)
- 1 mango copt
- 2 oua
- 100g de unt
- 100g faina
- 1/2 plic de praft de copt
- vanilie
- 1 varf de scortisoara, 1 varf de sare
- 2 linguri de lapte
- 2 linguri de ulei
- 1 lingura de rom
- zahar
Topiti 20g de unt intr-o tigaie si caliti 10 minute la foc mediu feniculul tait in lamele fine cu rom si 2 linguri de zahar. Prencalziti cuptorul la 180°C.
Amestecati 1 ou cu 75g de zahar, faina, praf de copt, laptele, uleiul si sarea. Ungeti o forma de tarta cu putin unt si varsati compozitia de tarta, apoi lamelele de fenicul si mango taiat cuburi si presarati scortisoara. Lasati 20 de minute la cuptor.
Intr-o oala mica topiti 80g de unt, lasati la racit si incorporati celalalt ou, vanilia si 3 linguri de zahar. Amestecati si varsati peste prajitura apoi mai puneti inca 15 minute la cuptor.
Excelenta cu 1 lingura de inghetata cu ghimbir (de fapt cu orice fel de inghetata asortata: mango, vanilie…)!