INGREDIENTE
- 500g de sfecla
- 2 morcovi
- 75g de parmezan ras
- 3 cate de usturoi
- 50g de seminte de pin
- cateva frunze de menta (facultativ)
- uneli de masline, sare, piper dupa gust
Preincalziti cuptorul la 210°C. Puneti sfecla curatata de coaja taiata sferturi si morcovii spalati bine si taiati rondele la cuptor pe o folie de aluminiu, presati sare, pier, putin ulei de masline si lasati 45 de minute pana ce legumele devin moi.
Puneti 2 minute semintele de pin intr-o tigaie si apoi mixati -le cu sfecla si 1/2 din parmezan, sare, piper si ulei de masline dupa gust.
Fierbeti pastele, scurgeti de apa si puneti intr-un castron mare, adaugati putin ulei de masline, pesto de sfecla si 3/4 din frunzele de menta taiate grosier (si fara menta e la fel de bun).
Puneti amestecul de paste in farfurii, adaugati rondelele e morcovi, parmezan, restul de menta si o lingura de pesto de sfecla langa.