INGREDIENTE
- 280g de sfecla cruda taiata cuburi mici sau rasa
- 100g de nuci de caju crude sfaramate
- cateva fire de coriandru sau patrunjel
- 180g de orez basmati
- 2 linguri de ulei de cocos sau lapte de cocos si ulei de masline
- 1/4 lingurita de seminte de fenicul, coriandru si mustar (daca nu aveti inlocuiti cu 2 lingurite de curry pe care le puneti in acelasi timp cu orezul)
- 4 seminte de cardamom verde
- un varf de scortisoara (ideal proaspat rasa)
- 1/2 lingurita de sare de mare
- 360ml de apa+ 1 cub de legume
Caliti condimentele in ulei 2 minute amestecand constant, apoi adaugati orezul, si sarea, adaugati sfecla si apoi supa de legume si lasati la foc mic 15 minute amestecand tot timpul pana se absoarbe tot lichidul. Verificati ca orezul este bine fiert, daca nu adaugati putina apa si lasati inca cateva minute la foc mic, iar la sfarsit adaugati putina sare daca e nevoie.
Pe deasupra presarati nucile de caju si ierburile taiate fin.