Mangold cu iaurt și tahini de Yotam Ottolenghi

INGREDIENTE

  • 1 buchet mare de mangold
  • 40g de samburi de pin
  • 2 catei de usturoi
  • 50 ml vin alb sec
  • 3 linguri de ulei de masline
  • pentru sos: 50g de tahini (pasta de susan)+ 50g de iaurt grecesc+2 linguri de zeama de lamaie + 3 linguri de apa + 1 catel de usturoi strivit+sare+piper

Fierbeti tijele de mangold taiate in bucati de 2 cm timp de 2 minute apoi adaugati si frunzele taiate grosier inca 1 minut. Scurgeti bine de apa.

Intr-o cratita caliti samburii de pin in putin ulei de masline si amestecati tot timpul ca sa nu se arda; rezervati. Caliti usturoiul 1 minut, adaugati vinul alb si lasati putin sa se mai evapore din lichid, adaugati mangoldul, sare si piper si lasati la foc mic 2-3 minute.

Pe deasupra puneti sosul de tahini si samburii de pin.

Mai multe retete aici https://ottolenghi.co.uk/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *