Gratin de mangold

INGREDIENTE 6 persoane

  • 2 legaturi mari de mangold (puteti folosi doar tijele daca faceti si o reteta de omleta sau fritata dar si frunzele)
  • 50g unt
  • 50g faina
  • 500ml lapte
  • 1 cub concentrat de legume
  • 3 galbenusuri de ou
  • 70g de branza rasa

Taiati si spalati bine tijele si frunzele si fierbeti tijele 20 de minutesi frunzele 10 minute in apa fierbinte sarata, apoi scurgeti bine de apa si puneti intr-o tava pentru cuptor.

Topiti 50g de unt intr-o cratita, apoi adaugati faina, amestecand in continuu, apoi laptele si cubul concentrat de legume si amestecati pana se ingroasa putin. Luati de pe foc si adaugati cele 3 galbenusuri si 70g de branza rasa tip emmental.

Adaugati acest sos peste mangold si puneti la cuptor 25 de minute la 210°C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *