INGREDIENTE
- 400g de fasole verde
- 200g de faina (poate fi faina de orez, de soia, de grau etc)
- 35 cl de apa gazoasă rece de la frigider
- 5 linguri de sos de soia
- 3 linguri de zeama de portocala
- 1 lingura de suc de ghimbir (sau 1 cm de ghimbir ras fin amestecat cu o lingura de apa)
- 1 lingura de ceapa de tuns taiata fin
- 4 cuburi de gheata
- ulei de prajit
- floare de sare
- piper proaspat macinat
Pregatiti mai intai pasta de tempura: amestecati faina cu apa gazoasa rece si sare si puneti la frigider (cu tot cu cocoloase daca ati reusit aceasta performanta:)
Fierbeti fasolea verde 5 minute intr-o oala cu apa sarata, scurgeti bine de apa.
Amestecati sosul de soia cu sucul de portocala, ghimbir si 2 linguri de apa.
Incalziti uleiul de prajit. Scoateti pasta de tempura din frigider si adaugati cele 4 cuburi de gheata fara sa amestecati. Puneti cate 5-10 pastai de fasole verde in pasta de tempura si apoi in tigaie la prajit fara sa le intoarceti pana nu se rumesc. Scoateti intr-un castron sau pe tava mare cu un servet pentru a absorbi excesul de ulei. Presarati floarea de sare, piper si serviti cu sosul de soia.