Tempura de fasole verde

INGREDIENTE

  • 400g de fasole verde
  • 200g de faina (poate fi faina de orez, de soia, de grau etc)
  • 35 cl de apa gazoasă rece de la frigider
  • 5 linguri de sos de soia
  • 3 linguri de zeama de portocala
  • 1 lingura de suc de ghimbir (sau 1 cm de ghimbir ras fin amestecat cu o lingura de apa)
  • 1 lingura de ceapa de tuns taiata fin
  • 4 cuburi de gheata
  • ulei de prajit
  • floare de sare
  • piper proaspat macinat

Pregatiti mai intai pasta de tempura: amestecati faina cu apa gazoasa rece si sare si puneti la frigider (cu tot cu cocoloase daca ati reusit aceasta performanta:)

Fierbeti fasolea verde 5 minute intr-o oala cu apa sarata, scurgeti bine de apa.

Amestecati sosul de soia cu sucul de portocala, ghimbir si 2 linguri de apa.

Incalziti uleiul de prajit. Scoateti pasta de tempura din frigider si adaugati cele 4 cuburi de gheata fara sa amestecati. Puneti cate 5-10 pastai de fasole verde in pasta de tempura si apoi in tigaie la prajit fara sa le intoarceti pana nu se rumesc. Scoateti intr-un castron sau pe tava mare cu un servet pentru a absorbi excesul de ulei. Presarati floarea de sare, piper si serviti cu sosul de soia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *