Supă de dovleac cu morcov

INGREDIENTE

  • 550g de dovleac
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță de șofran (sau curcuma)
  • 1 litru de apă + 1 cub de legume
  • 2 lingurițe de coajă de portocală bio
  • 6 linguri de smântână lichidă
  • 1 linguriță de sare și puțin piper
  • 60g de seminșe de dovleac + 1 lingură de ulei de floarea soarelui + 1 vârf de piper + 1 vârf de boia iute

Tăiați ceapa fin, și o călim în ulei, tăiați în bucățele mici fără coajă și morcovii în rondele, puneți-i in oală peste ceapa călită și adăugați supa de legume, șofranul și lăsați să fiarbă la foc mic 15 minute. Adăugați apoi și coaja rasă de portocală și lăsați încă 5 minute pe foc, apoi mixați totul și adăugați puțină sare și piper.

Căliți semințele în ulei de floarea soarelui cu puțină sare, piper, boia iute și dacă doriți 1 lingură de sirop de arțar+1 linguriță de zahăr brun pentru un adevărat gust caramel.

Serviți în boluri, cu smântână lichidă și semințe caramelizate sau natur.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *