Supă cremă rece de mazăre cu mentă

INGREDIENTE (2 persoane)

  • 300g de mazare proaspata
  • 0.5-1 litru de apa cu un cub de legume
  • 12 cl de smantana lichida
  • 2 linguri de pecorino sau parmezan ras
  • 4 frunze de menta
  • 1 lingura de ulei de masline
  • sare si piper

Scoateti boabele de mazare si pastrati 1/2 din pastaile de mazare (cele mai moi, fara ate), spalati bine si scurgeti bine de apa.

Intr-o tigaie caliti in ulei pastaile 5 minute sub capac, apoi adaugati boabele de mazare si putina sare si lasati inca 3 minte la foc mediu.

Adaugati apoi supa (apa+cub de legume) si lasati sa fiarba 10 minute. Adaugati smantana lichida si mai lasati 5-10 minute la foc mic.

Mixati bine totul si varsati intr-un castron mare tinut la frigider pentru a fixa culoarea verde a mazarei (altfel devine maronie, dar supa e la fel de delicioasa:).

Puneti supa la frigider 2 ore sau la ccongelator 30 de minute. Cand serviti, casstroanele trebuie sa fie reci (de tinut 10 minute la frigider), puneti frunze de menta si branza rasa pe deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *