INGREDIENTE (2 persoane)
- 300g de mazare proaspata
- 0.5-1 litru de apa cu un cub de legume
- 12 cl de smantana lichida
- 2 linguri de pecorino sau parmezan ras
- 4 frunze de menta
- 1 lingura de ulei de masline
- sare si piper
Scoateti boabele de mazare si pastrati 1/2 din pastaile de mazare (cele mai moi, fara ate), spalati bine si scurgeti bine de apa.
Intr-o tigaie caliti in ulei pastaile 5 minute sub capac, apoi adaugati boabele de mazare si putina sare si lasati inca 3 minte la foc mediu.
Adaugati apoi supa (apa+cub de legume) si lasati sa fiarba 10 minute. Adaugati smantana lichida si mai lasati 5-10 minute la foc mic.
Mixati bine totul si varsati intr-un castron mare tinut la frigider pentru a fixa culoarea verde a mazarei (altfel devine maronie, dar supa e la fel de delicioasa:).
Puneti supa la frigider 2 ore sau la ccongelator 30 de minute. Cand serviti, casstroanele trebuie sa fie reci (de tinut 10 minute la frigider), puneti frunze de menta si branza rasa pe deasupra.