Spaghetti de dovlecel cu roșii și telemea

INGREDIENTE

  • 500g tomate cherry
  • 60ml ulei de masline
  • oregano
  • 200g de branza telemea/feta taiata in felii
  • 1/4 lingurita de chilli
  • 450g dovlecei
  • 2 catei de usturoi
  • 2 lingurite de coaja de lamaie rasa (2 lamai bio sau netratate)
  • 60ml de zemana de lamaie (zeama de la 2 lamai)
  • 1 buchet de busuioc
  • 2 linguri de parmezan ras sau sfaramat grosier

Preincalziti cuptorul la 200°C, puneti cherry pe hartie de copt, presati ulei de masline , oregano, sare si piper si lasati 20 minute. La fel procedati si cu branza telemea/ feta doar ca in loc de sare si piper presaram oregano si fulgi de chilli.

Cu un cutit julienne (ca sa taiati fasii fine pe lungime) transformati dovleceii in spaghetti. Caliti usturoiul in ulei de masline, adaugati coaja si zeama de lamaie, si oregano.

Amestecati intr-un castron mare usturoiul, cu uleiul, tomatele coapte, busuiocul si dovleceii, sare, piper si parmezan. Pofta de prospetime!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *